16. oktober 2024

Statistikk er oppdatert. Takk for i år!

I fjor vart det ikkje store endringar på statistikkane, med varmt vér og ein liten dupp i deltakinga.

I år var det både fleire deltakarar og kaldare, noko som gjorde at det vart ein del endringar i statistikken i år.

Statistikken er faktisk delt inn i heile ni kapittel, og du kan navigere deg fram sjølv under «Nordvest Maraton» i menyen over (eller på sida) her.

Her kjem ei oppsummering av endringane på lista:

Heilmaraton:

* Hilmar Kråkenes frå Velledalen IL, gårsdagens vinnar, går inn på 13. plass på totalrankinga.

* Langt frå alle som deltok på heilmaraton for menn persa, men både Stian Skretting, Joachim Olsvik og Slawomir Lesniak klatra på lista.

* Gårsdagens to deltakarar for kvinner, Siv Grethe Hoff og Anna Pedersen, går inn som nummer ni og ti på samanlagtlista.

* Hilmar Kråkenes går også inn på sjuandeplass på rankinga for menn 45-49 år (med andre ord er dette ein klasse med mange som er gode på heilmaraton).

* Joachim Olsvik går inn på andreplass gjennom tidene i klasse 50-54 år. Olsvik slår her ganske mange kjende fjes frå maratonmiljøet opp gjennom åra, blant anna Helge Hafsås og Helge Fuglseth. Samtidig dett her Dag Harald Moldskred frå Hareid IL ut av topp 10-lista her.

* George Domaille frå Wakefield Harriers går inn på femteplass i klasse 17-34. Arve Haugland forsvinn dermed ut av topp 10-lista.

Halvmaraton:

* Blant kvinnene ser vi at Sissel Kleven frå Hasundgot IL klatrar frå tiande- til niandeplass for kvinner 45-49 år.

* Blant karane var det faktisk berre éin av dei seks fremste som persa i denne løypa, nemleg Sverre Hoggen. Han går opp på 20. plass på totalrankinga.

* Hoggen går samtidig inn som nummer åtte på rankinga for 35-39 år.

* Vidare persa ikkje Stian Nedrelid, men som alle andre blir han eldre. Og tida hans i går held til ein tredjeplass i den sterke klasse 45-49 år. Dette betyr samtidig at Hareid IL-legenda Gunnar Aursnes, som stod på drikkestasjon på Bigset i går, fell ut av topp 10-lista. Tida til Aursnes kom allereie i det første året løpet vart arrangert, i 1991.

* Per Inge Bjørnestad frå Velledalen IL går inn på femteplass i klasse 50-54. Også her fell Dag Harald «Dæja» Moldskred ut av topp 10-lista (!).

* Bjørn Ole Vassbotn hadde førsteplassen i klasse 55-59 år og har den framleis etter gårsdagens løp. Men han forbetra tida han hadde i denne klassen.

* I klasse 60-64 år går Bjørn Arve Brune inn på tiandeplass.

* For dei over 65 var Arild Stokke allereie inne på topp 10-lista, men tida hans i går gjer at han klatrar frå åttande- til sjetteplass.

OBS! Om nokon ser feil i statistikkane, så gjer vel i å kontakte oss på innboks på Hareid IL Nordvest Maraton på Facebook.

**

Vel, dette blir det siste innlegget frå redaksjonen i denne omgang.

Vi tenkte at vi skulle lage ei liste over alle som hjelpte til unders gårsdagens arrangement. Men i og med det var såpass mange som var med, og som ofte igjen hadde med seg sine etterkomarar osv., så ser vi at vi ikkje klarer å lage ei sånn liste utan stor fare for å gløyme nokon.

Så vi tenker berre at vi seier tusen takk til alle som bidrog. De veit kven de er!

Noko som er lettare å ramse opp er dei som sat i Nordvest Maraton sitt styre, eller arbeidsgruppe om du vil. For den har dei siste sju-åtte åra bestått av Vidar Vollsæter, Jon Kåre Mork, Kristian Angelsen, Henning Røyset, Bjarte Sunde og Einar Orten Trovåg.

Ei spesiell stor takk til Vidar Vollsæter som har vore løpsgeneral alle 34 åra løpa har gått.

Enkelte i styret har signalisert at dei no går av, men slik vi forstår stemninga blir det nok løp neste år også. Vi skal hugse at fire av dei fem siste løpa er inne på topp åtte-lista over løpa med best deltaking sidan starten i 1991, så det er ingen tvil om at Nordvest Maraton er inne i ein god stim.

At såpass mange unge deltek på både heil- og halvmaraton no ser ut til å bety at løpet har klart å kome seg gjennom eit generasjonsskifte på deltakarlista.

No kan det hende vi gløymer nokon i farta, men vi er faktisk usikre på om det var ein einaste deltakar i går som har delteke i Nordvest Maraton meir enn 15 gonger (sjølv om både Jan Endre Rise og Andreas Røren nærmar seg).

Vel. No let vi arrangørane få kvile litt. Så brukar dei som regel å samlast i oktober og deretter presentere ein dato og nokre planar for neste års løp.

Tusen takk til alle som deltok og heia i år, og ikkje minst alle som deltok med store og små oppgåver på arrangørsida!

(På fotoet over ser vi to av dei store Tartanmandag-profilane i aksjon: Sverre Hoggen (til venstre) og Stian Nedrelid. Begge har altså hevda seg sterkt på topplistene våre. Foto: Stig Hole)